لیست اختراعات امير ارشاد لنگرودي
ساخت نانوكامپوزیتهای پلی یورتان ، پلی متیل متاكریلات و نانو ذرات رس (كلی) با خواص میرایی و جذبی صوتی
اين اختراع در زمينه ساخت نانو جاذب هاي صوتي بر پايه تركيبات پليمري پلي يورتان و پلي متيل متاكريلات به صورت شبكه اي پليمري در هم نفوذ كرده (IPNs) مي باشد. در حال حاضر در داخل كشور از عايق هاي حرارتي از قبيل پشم شيشه، پشم سنگ و آزبست به عنوان جاذب هاي صوتي استفاده مي¬شود كه داراي معايبي متعددي از جمله عدم جذب صداهاي فركانس پايين و مياني و عوارض انساني و زيست محيطي مي باشد. با توجه به مشكلات و محدوديت هايي ايجاد شده توسط مواد غيرآلي همچوم پشم سنگ و پشم شيشه به عنوان مواد جاذب صوت، در سالهاي اخير مواد آلي جايگزين مواد غير آلي شده و بيشتر در جاذب ¬هاي صوتي كاربرد پيدا كرده¬اند. پليمرهاي ويسكوالاستيك خواص مكانيكي فوق العاده از جمله استحكام زياد، سفتي- جرم بالا و جذب انرژي بويژه در زمينه عايق سازي صوتي و حرارتي دارند. توانايي پليمرها در تبديل انرژي صوتي و ارتعاشي به انرژي گرمايي به محدوده دماي انتقال شيشه¬اي بستگي دارد. دماي انتقال شيشه اي را مي توان با استفاده از روش هاي مختلفي از قبيل روش كوپليمريزاسيون، پيوند پليمري و تشكيل شبكه هاي پليمري در هم نفوذ كرده (IPN) و استفاده از نانوفيلرها افزايش داد. IPN گروه جديدي از تركيبات پليمري به فرم شبكه هستند كه در آن حداقل يك جزء پليمريزه و يا در حضور پليمر ديگر كراس لينك مي شوند. در اين روش يكي از اجزاء در حضور پليمر ديگر تهيه و با اتصالات عرضي به پليمر ديگر تشكيل شبكه مي¬دهد. از IPNها بعنوان آلياژهاي پليمري ياد مي¬شود. خصوصياتي از جمله مقاومت مكانيكي خيلي بالا، پايداري حرارتي مشخص، ميزان حلاليت محدود و خواص دي الكتريك خوب و پيوستگي دائم بخش¬هاي شبكه پليمري و غلبه بر ناسازگاري ترموديناميكي، شبكه پليمري در هم نفوذ كرده(IPNS) را نسبت به پليمرهاي تركيبي متمايز كرده است. بكار بردن سطوح جاذب نانو در ساختار IPNها جهت افزايش ميرائي و كاهش انعكاس، يكي از موثرترين راه كارها در جهت افزايش عملكرد جذب صوتي آنها مي باشد. بطوريكه در اختراع حاضر نتايج حاصله نشان داد كه با طراحي جاذب هاي صوتي بر پايه تركيبات پليمري پلي يورتان (PU) و پلي متيل متاكريلات (PMMA) بصورت شبكه هاي پليمري در هم نفوذ كرده (IPN) و بدنيال آن استفاده از نانو ذرات در ساختار پليمري نانوكامپوزيت ها علاوه بر آنكه سبب افزايش خواص مكانيكي و پايداري گرمايي شده است ، توانسته سب
اين اختراع در زمينه مرمت آثار و همچنين ساخت پوشش ها ي نانوكامپوزيتي كاربرد دارد در اين تحقيق با اضافه كردن تركيبات سيلاني و عامل سازگار كننده سيلاني به محلول پارالوئيد يك نانوكامپوزيت پايه اكريلاتي ،به عنوان پوشش براي آلياژهاي تاريخي آهن استفاده گرديد كه اين پوشش باعث ايجاد خواص بهتري براي حفظ آلياژهاي تاريخي آهن مي شود. نتايج روي كوپن هاي مشابه نشان داد كه نانوكامپوزيت پارالوئيداصلاح شده با سيلان داراي خواص مقاومت به خوردگي در محلولهاي نمكي (NaCl)مقاومت به هوازدگي تحت شرايط تسريع شدهQUV وهمچنين تغيير رنگ كمتر تحت نور ماورابنفش دارداين تحقيق نشان داد تركيب B خواص آبگريزي وچسبندگي بهتري دارد تركيبات ساخته شده كاملا برگشت پذير بوده مي توانند جايگزين پارالوئيد در حفاظت و پايش از آثار آهني استفاده گردد.
خوردگي پديده اي است كه در اثر تخريب محيطي بر روي فلزات و آلياژها اتفاق مي افتد. در بين فلزات، فلز آلومينيوم به علت دارا بودن خواص ويژه از قبيل سبكي، استحكام، مقاومت در برابر مواد شيميايي، شكل پذيري آسان و ميزان سميت حداقل ، بعد از فولاد بيشترين مصرف را در ميان ساير فلزات دارد. نظر به اين كه خوردگي اين فلز اثر مخربي بر اقتصاد جوامع بشري دارد روش هايي براي مبارزه با آن در حال گسترش است. سطح تازه آلومينيوم وقتي در شرايط جوي قرار مي گيرد بلافاصله يك لايه اكسيدي بر روي آن تشكيل مي شود. اين لايه اكسيدي در برابر شرايط خورنده ملايم (5-9(pH= از سطح آلومينيوم حفاظت ميكند ولي در برابر شرايط حاد خورنده از مقاومت كافي برخوردار نيست. تركيبات سيلاني اصلاح شده آلي (اورمسيل ها) مواد هيبريدي آلي-معدني هستند كه بوسيله واكنش هاي آبكافت-تراكم تركيبات سيليكاتي اصلاح شده آلي با پيش ماده آلكوكسيدي به روش سل-ژل تهيه مي-شوند. اين مواد داراي خواص منحصر به فردي هستند كه در نتيجه ادغام شيميايي و مكانيكي جزء آلي و معدني حاصل ميشود. با اين حال اين نوع پوشش ها نيز در طولاني مدت مورد حمله عوامل خورنده قرار گرفته و با نفوذ از آن ها به سطح فلز آلومينيوم آسيب مي رسانند. يكي از راهكارها براي رفع مشكلات فوق استفاده از نانوذرات با ايجاد لايه نفوذ ناپذير با مقاومت اهمي بالا بر روي سطح است. در اين ميان نانوذرات اكسيد آلومينيوم و تيتانيوم خواص مكانيكي و ضد خوردگي خوبي از خود نشان مي دهند. كاربرد و كارآيي اين نانوذرات در پوشش به شدت تحت تاثير ماهيت، اندازه و نحوه توزيع اين ذرات در پوشش است. در اين اختراع پوشش هاي نانوكامپوزيتي بر پايه دو نوع نانوذره سنتزي (اكسيد تيتانيوم و آلومينيوم) به روش سل-ژل تهيه شدند. در اين اختراع سه نوع پوشش براي كاربردهاي مختلف تهيه گرديدند. اولي به صورت پوشش شامل اكسيد تيتانيوم با خواص ضد خوردگي بالا و دومي پوشش شامل اكسيد آلومينيوم با خواص مكانيكي و ضد سايشي بالا تهيه شدند. پوشش سوم شامل هر دو نوع نانوذره با درصد فاز معدني يكسان نسبت به دو نمونه قبلي مي باشد كه از نظر مقاومت خوردگي بهتر از دو نمونه ديگر بوده ولي از لحاظ خواص مكانيكي حالت مابين دو نمونه قبلي را دارد.
كامپوزيتهاي حاوي نانوذرات معدني به علت خواص نوري، الكترونيكي و قابليت پخش بهتر، بسيار مورد توجه قرار گرفته است. ولي اين نانو ذرات به علت نسبت سطح به حجم زياد تمايل به تجمع دارند كه اين امر مانع اثر بخشي آنها درماتريس پليمري مي گردد. در اين اختراع جهت رفع مشكلات موجود يك نانوكامپوزيت جديد بر پايه ذرات اكسيد فلز و پلي وينيل پيروليدون با كاربردهاي جديد و خواص منحصر به فرد نسبت به نمونه هاي مشابه، طي دو مرحله اصلاح سطح نانو ذرات اكسيد فلزي و سپس واكنش پليمريزاسيون در محيط آبي و دماي نسبتا پائين تهيه گرديد. ماتريس پليمري آبگريز حاصل به دليل وجود نانو ذرات اكسيد فلزي كاربردهاي مختلفي بسته به نوع فلز بكار رفته دارند. كه از آنجمله مي توان به خواص الكتريكي، نوري و فوتوكاتاليستي نانوذرات دي اكسيد تيتانيوم و يا خواص ضد باكتريايي نانو ذرات اكسيد روي خواص اشاره كرد.
پوشش¬هاي نانوكامپوزيتي پليمري ضد الكتريسيته ساكن با كاربرد هاي مختلف در مواردي كه مواد اشتعال زا وجود دارند و در صورت تجمع بار الكتريكي روي سطح خطر آتش سوزي ايجاد مي¬شود اهميت ويژه¬اي پيدا مي¬كنند. يكي از مشكلات عمده در ساخت چنين پوشش¬هايي اعمال دماي بالا جهت تشكيل فيلم مورد نظر است كه اين عمل موجب افزايش مصرف انرژي ¬شده و در مواردي كه حساسيت دمايي وجود دارد استفاده از آنها را محدود مي¬سازد. همچنين با توجه به پايين بودن انعطاف¬پذيري، امكان وجود حفره و ترك¬خوردگي در حين سرويس¬دهي وجود دارد. بنابراين جهت رفع چنين مشكلات در اين اختراع پوشش هاي نانوكامپوزيتي هيبريدي آلي- معدني به روش سل – ژل تهيه شد. بدين منظور از پيش¬ماده هاي آلكوكسيد سيلاني، در حضور كاتاليزور و يك عامل پخت آميني و همچنين براي جلوگيري از تجمع بار الكتريكي روي سطح از نانوذرات رساناي ITO استفاده شد. كه اين نانو ذرات علاوه بر داشتن خاصيت رسانايي، مقاومت شميايي و شفافيت مطلوبي را دارند. تهيه و مراحل ساخت اين پوشش¬ها و افزودن نانوذرات و فرايند پوشش¬دهي به شيوه¬هايي خاص و تحت شرايط آزمايشگاهي مشخص و معين انجام گرفت. نتايج نشان داد كه پوشش¬هاي هيبريدي حاصل به طور چشمگيري مي¬تواند باعث افزايش خواص فيزيكي و مكانيكي و همچنين باعث كاهش مقاومت الكتريكي سطحي شود. در اين اختراع براي رسيدن به مقدار بهينه و همچنين جهت دست¬يابي به خواص نوري و الكتريكي مطلوب پارامترهاي مختلفي از جمله درصد فاز معدني، دما، زمان، حلال، كاتاليزور و pH محلول سل و نسبت تركيب پيش¬ماده¬هاي آلكوكسيد سيلاني مورد بررسي قرار گرفت.
تركيبات هيبريدي آلي – معدني نانوساختار با داشتن فرمول عمومي R'-Si(OR)3 وSi(OR)3-R'-Si(OR)3 مي توانند با ايجاد پيوندهاي عرضي بين سطح فلز، شيشه يا پارچه با فيلم پليمري و متعاقب آن واكنش گروه عامل آلي R' با ماده پليمر فيلم باعث تقويت چسبندگي فيلم با سطح و افزايش مقاومت آن شوند. اين تركيبات به دليل داشتن ساختار آلي – معدني باعث توليد يك فيلم پايدار، انعطاف پذير و چگال مي شوند. داشتن خواص ويژه و مناسب از جمله ويژگيهاي بسيار مهم براي پوششهاي عامل دار يا نانوكامپوزيتها مي باشد. يكي از اين خواص ويژه، خاصيت ضد الكتريسيته ساكن و استفاده از اين پوشش¬ها به عنوان پوشش آنتي استاتيك و شفاف نوري مي¬باشد. عموما براي توليد پوشش¬هاي فوق افزايش دما و مصرف بالاي انرژي وجود دارد كه يكي از مشكلات موجود مي¬باشد. پوشش¬هاي ديگري هم توليد شدند كه ضمن داشتن خواص رسانايي خوب، از چسبندگي مناسب با زير لايه و يا شفافيت مطلوب برخوردار. در اين اختراع پوشش نانوكامپوزيتي هيبريدي آلي- معدني با پيش¬ماده¬هاي آلكوكسي سيلاني ساخته شد و جهت ايجاد خاصيت رسانايي از تركيبات قطبي آميني مختلف استفاده گرديد. تهيه و مراحل ساخت اين پوشش¬ها، افزودن تركيبات قطبي و فرايند پوشش¬دهي به شيوه¬هايي خاص و تحت شرايط آزمايشگاهي مشخص و معين انجام گرفت. از فرايند سل- ژل بدليل ويژگي-هاي فراوان از جمله دماي فرآيند بسيار پايين، تهيه محصولاتي با خلوص بالا، سنتز تركيبات يكنواخت به صورت اكسيدهاي كامپوزيت¬ها، واكنش پذيري شيميايي بالا و كنترل آسان پارامترهاي موثر استفاده شد. نتايج نشان داد كه پوشش¬هاي هيبريدي حاصل به طور چشمگيري مي¬تواند باعث افزايش خواص فيزيكي و مكانيكي و همچنين باعث كاهش مقاومت الكتريكي سطحي شود. در اين اختراع براي رسيدن به مقدار بهينه و همچنين جهت دست¬يابي به خواص نوري و الكتريكي مطلوب پارامترهاي مختلفي از جمله درصد فاز معدني، دما، زمان، حلال، كاتاليزور و pH محلول سل و نسبت تركيب پيش¬ماده¬هاي آلكوكسيد سيلاني مورد بررسي قرار گرفت.
اين اختراع در زمينه شيمي و روكشهاي سطح و مهندسي مواد مي باشد. در اين اختراع مواد محافظت كننده چرم طبيعي براي كاهش تاثير عوامل محيطي بر تغييرات ظاهري آن ساخته شد. چرم طبيعي از پوست حيوانات پس از ذبح و فرآيند دباغي تهيه مي شود و در تهيه بسياري از مصنوعات ساخته دست بشر از جمله پوشاك ، مبلمان و كتاب از دوران قديم تا امروزه استفاده مي شود. حفاظت و نگهداري چرم طبيعي و جلوگيري از آسيب هاي محيطي و يا حداقل كاهش تاثير مخرب آنها علوم مختلف از شيمي، شيمي آلي و معدني، پليمر و روكش هاي سطح ، مهندسي مواد (نانو مواد)، حفاظت و مرمت و نگهداري آثار چرمي در مجموعه ها تاريخي و فرهنگي، موزه ها و كتابخانه¬ها در رشته هاي زير مجموعه هنر و معماري را شامل مي شود. بنابراين زمينه فني اين اختراع بين رشته اي مي باشد. تغيير رنگ ممكن است در آثار چرمي به عنوان نتايج پيري تحت تاثير عوامل محيطي مانند رطوبت، دما و نور بخصوص قسمت UV نور خورشيد مي توانند سبب تغيير فيزيكي و شيميايي در چرم از جمله تغيير ظاهر آن مانند تغيير رنگ ، براقيت و همچنين از دست دادن رطوبت و خشكي و در نهايت پوسته پوسته و ترك خوردن و در نهايت زوال چرم را در پي داشته باشند. علاوه بر اين موادي كه امروزه به طور گسترده براي محافظت چرم طبيعي استفاده مي شوند، بر پايه مواد آلي و پليمري و با استفاده از حلالهاي پايه آلي هستند بيشتر تركيبات مورد استفاده براي تهيه اين مواد محافظ بر پايه واكس ها مي باشند كه نه تنها جلوي تاثير عوامل طبيعي در واكنش هاي فتوشيميايي را نمي گيرند بلكه خودشان با اكسيد شدن و تخريب روند تخريب شي چرمي را نيز سرعت مي بخشند و با اكسيد شدن چربي ها و روغن ها سبب ترد شدن و ترك خوردن و تغيير رنگ محصولات چرمي مي شوند. بنابراين گزينه هاي موجود در روشهاي حفاظت و عمليات سطح چرم در حال حاضر، محدود، و همه با اشكالاتي مواجهه است. هدف اين اختراع توسعه پوشش سطح مناسب براي بهبود و پايداري خواص ظاهري چرم طبيعي در مقابل عوامل آسيب رسان طبيعي مانند رطوبت، دما و نور بخصوص قسمت UV نور خورشيد مي باشد. براي اين منظور پوششي بر مبناي پليمر آلي و نانو ذرات معدني تهيه شد براي اين منظور ابتدا محلول 15 درصد پلي اتيلن گليكول در آب مقطر تهيه شد سپس به اين محلول به نسبت يك به يك تعليق نانو سيليكا و نانو هيدروكسي آپاتيت اضافه شد پس از همزدن و يكنواخت شدن محلول، قطعات چرم طبيعي با آن به مدت 15 دقيقه پوشش داده شد و تغييرات رنگ و براقيت و همچنين انعطاف پذيري و پايداري حرارتي آن در مقابل عوامل آسيب رسان طبيعي از جمله رطوبت، دما و نور UV بررسي شد كه نشاندهنده بهبود خواص چرم بود. اين محصول مي تواند در حفظ محصولات تهيه شده از چرم طبيعي و بهبود خواص آن در مقابل عوامل پيري كاربرد داشته باشد و به عنوان نرم كننده و محافظت كننده چرم طبيعي براي مجموعه داران و موزه داران و حفظ نسخ خطي چرمي و پوشاك و ديگر محصولات ساخته شده از چرم طبيعي استفاده شود. همچنين مي توان از آن در تهيه كرمها، لوسيونها و ديگر محصولات آرايشي و بهداشتي پوست در برابر عوامل آسيب رسان طبيعي استفاده كرد.
دراين اختراع هيبريدهاي آلي معدني براي آبگريزي و كاهش تاثير عوامل محيطي بر تغييرات ظاهري سنگ ساخته شد. اين اختراع در زمينه پليمرها و روكشهاي سطحي مي باشد. بسياري از آثار ساختهشده از سنگ به دليل قرارگيري درمحيطهاي شهري يا ساختهشدن كارخانهها در حومه آنها در معرض آلودگي محيطي، رطوبت و گازهايي نظير CO2 وSO2 (كه باران اسيدي را ايجاد ميكنند و موجب خوردهشدن سنگها ميشوند) هستند. حفاظت و نگهداري آثار سنگي و جلوگيري از آسيبهاي محيطي يا حداقل كاهش تاثير مخرب آنها علوم مختلف از شيمي، شيمي آلي و معدني، پليمر و روكشهاي سطح، مهندسي مواد و حفاظت و مرمت را شامل ميشود. بنابراين زمينه فني اين اختراع بين رشتهاي ميباشد. فرسايش و تغيير رنگ در آثار سنگي به عنوان نتايج پيري تحت تاثير عوامل محيطي مانندرطوبت، دماو به خصوص قسمت UV نور خورشيد ميتواند سبب تغيير فيزيكي وشيميايي در سنگ از جمله تغيير ظاهر آن مانند تغيير رنگ، براقيت، پوستهشدن، تركخوردن ودر نهايت زوال سنگ را در پي داشته باشند. علاوه بر اين از اوايل قرن نوزدهم تا به امروز براي مرمت و استحكامبخشي با انتخاب دو رويكرد متفاوت تلاشهاي زيادي صورت گرفته است. رويكرد اول استفاده از مواد معدني بر مبناي واكنشهاي شميايي معدني است كه سبب ورود تركيبات معدني به درون مصالح ميشود. اما در رويكرد دوم استفاده از مواد آلي باعث افزايش خواص چسبندگي و استحكام بخشي مصالح فرسوده ميشوند. آكريلاتها در حفاظت از مواد سنگي نقش بسيار مهمي دارند. آنها به عنوان مولكولهاي آلي محلول در حلالهاي آلي استفاده ميشوند. امروزه به طور گسترده موادي كه براي حفاظت استفاده ميشوند، شامل آكريلاتها، اپوكسيها و سيليكونها هستند. اين مواد تحت تاثير عوامل طبيعي طي گذرزمان باعث تغيير رنگ و تركخوردن ميشوند. بنابراين گزينههاي موجود در روشهاي حفاظت سطح سنگ در حال حاضر محدود و با اشكالاتي مواجه است. هدف اين اختراع توسعه پوشش مناسب سطح براي بهبود و پايداري خواص ظاهري سنگ در مقابل عوامل آسيبرسان طبيعي مانند رطوبت، دما و UVنور خورشيد ميباشدو همچنين اين پوشش امكان تنفس را از سنگ نگيرد.براي اين منظور ابتدا 3 مول متيل متاكريلات(MMA)و يك مول TMSM رادر بشرريخته و 1 درصد وزني كل به آن بنزوئيك پراكسايد اضافه كرده وتحت همزن مغناطيسي در دماي 70درجه سانتيگراد قرار داده مي شود. توجه به اين نكته ضروري است كه در طول آزمايش بايد دمادقيقا در 70 درجه سانتيگراد حفظ گردد.سپس به آن 3 مول آب (كه مقدار PH آن معادل 2 تنظيم شده است) اضافه ميكنيم و سپس 5/0 مول تترااتيل اورتو سيليكات (TEOS) اضافه كرده همزده ميشود. سپس معادل 1 درصد وزن كل، ماده فلوئوردار (FOTCS) اضافه ميكنيم. به نمونه با نسبت هاي 1و001/0 درصد از TiO2 اضافه كرده و مشاهده ميشود اگر اين نسبت معادل 1 درصد باشد رنگ پوشش به سفيد تمايل پيدا ميكند. به منظور شفافتر بودن كه مطلوب اين پژوهش است، درصد كمتري از TiO2 انتخاب شده است. زمان سنتز 3 ساعت بوده و در تمام طول سنتز دما به مقدار ثابت 70 درجه سانتيگراد ميباشد. پس از يكنواختشدن كامل روي سنگهاي برش داده شده (مكعبي و كالباسي) پوشش داده شد به مدت 24 ساعت در دماي آزمايشگاه قرار گرفت تا كاملا خشك شوند. آزمايش جذب آب، تغييرات رنگ و براقيت و همچنين آزمونهاي طيفسنجي تبديل فوريه مادون قرمز (FTIR)- آزمون گرما طيفسنجي(TGA) -ميكروسكوپ الكتروني روبشي مجهز به طيفسنج پرتو ايكس با انرژي پاشنده (SEM-EDX) و طيفسنجي UV-visibleو آزمونهاي زاويه تماس و تستهاي زبري و سختي روي نمونههاي درمان شده و درمان نشده انجام گرفت و همچنين تاثير عوامل آسيبرسان طبيعي از جمله رطوبت، دما و نور UV بررسي شد. نتايج حاصل شده حاكي از اين است كه اين پوشش ميتواند در حفظ ظاهر طبيعي سنگ و بهبود خواص آبگريزي و همچنين پايداري در مقابل عوامل آسيبرسان محيطي كاربرد داشته باشد و به عنوان حفاظتكننده آثار فرهنگي سنگي براي موزهداران و آثارهاي باستاني موجود در فضاي باز استفاده شود.
چرم به دليل داشتن ويژگي هاي منحصر به فرد همچون در دسترس بودن، مقاومت، ماندگاري و نيز شكل پذير بودن مورد توجه بسيار بوده است. اشياي چرمي به علت نوع ساختار پروتئيني خود در اثر تغييرات درون ساختاري، شرايط محيطي، مخصوصاً تغييرات مربوط به رطوبت نسبي و عوامل دخيل در فرايند آماده سازي و دباغي معمولاً دچار آسيبهاي جدي مي¬شوند. از مهمترين عواملي كه موجب تخريب آثار چرمي مي¬شود شامل خشك و شكننده شدن به مرور زمان، تغيير رنگ ، كاهش كيفيت و مرغوبيتشان بر اثر نور، رطوبت وحرارت است. يك پوشش محافظ مناسب بر روي سطح چرم باعث كاهش آسيب¬هاي ناشي از اين عوامل خواهد شد.امروزه استفاده از نانو ذرات سيليس در پزشكي و دندانپزشكي جهت استحكام بخشي به بافت¬هاي حاوي كلاژن رواج پيدا كرده است. از طرفي پلي اتيلن گليكول يك تثبيت كننده رطوبت بسيار مفيد است كه علاوه بر سازگاري با ساختار چرم با حفظ رطوبت و همچنين جلوگيري از نفوذ آن به داخل ساختار چرم باعث كاهش ميزان از دست رفتن آب درون چرم شده و در نتيجه از خشك شدن سطح آن جلوگيري مي¬كند. استفاده همزمان از اين مواد علاوه بر بهبود خواص نوري، موجب نرمي و انعطاف پذيري بيشتر چرم شده و از خشكي و شكنندگي آن جلوگيري مي¬كند. نانو كامپوزيتهاي ساخته شده در اين اختراع مي تواند به عنوان پوشش محافظت كننده چرم طبيعي و مصنوعي و مشتقات آن مثل پوست در برابر عوامل آسيب رسان محيطي با روش هاي مختلف مثل پاشش با اسپري و يا قرار دادن پوشش محافظ بر روي آنها استفاده شود.
امروزه كنترل صدا ابعاد وسيعتري به خود گرفته، چنانچه در كشورهاي اروپايي بيشتر محققان دانشگاهي و متخصصين كنترل آلودگي صوتي با توجه به عوارض قطعي و غير قابل جبران سرو صدا بر جامعه و محيط-هاي صنعتي به دنبال يافتن راهكارهايي جهت كاهش و كنترل صدا در منبع و مسير انتشار صوت ميباشند. چنان كه در منابع علمي مختلف و تحقيقات بسياري كه در خصوص بررسي و ارزيابي اثرات سوء صدا و ارزيابي علائم و عوارض آبجكتيو و سوبجكتيو آن بر شاغلين صنايع پر صدا به عمل آمده، حاكي از آن است عوارض بسيار از قبيل تغييرات موقت و دائم آستانه شنوايي، ايجاد كم شنوايي حسي – عصبي ، ايجاد مشكلات روحي و رواني، افزايش فشار خون، تأثير منفي بر پارامترهاي فيزيولوژيك از قبيل درجه حرارت بدن، افزايش ضربان قلب، اثر بر سيستم گوارشي و دستگاه گردش خون، ايجاد استرس و بسياري از عوارض ديگر را مي¬توان ناشي از تماس طولاني مدت با عامل زيان آور صدا نام برد. . با عنايت به مطالب بالا و به منظور پيشگيري از بروز مشكلات ناشي از مواجهه با صداهاي صنعتي و غير صنعتي، طراحي سامانه¬ها يا روشهاي مختلف كنترل صدا و حذف اين آلاينده امري بسيار ضروري به نظر مي¬رسد. در حال حاضر در داخل كشور از عايقهاي حرارتي از قبيل پشم شيشه، پشم سنگ و آزبست به عنوان جاذبهاي صوتي استفاده مي¬شود كه داراي معايبي هستند. در اين اختراع جهت ساخت جاذب صوتي از دو پليمر با دماي انتقال شيشه اي مختلف ، ازپليمر PU بعنوان فاز نرم و از پليمر PMMA بعنوان فاز سخت در تشكيل شبكه هاي پليمري در هم نفوذ كرده IPN استفاده شد. جهت تهيه فوم متخلخل IPN از فشار خلاء استفاده شد. نتايج آزمون هاي مكانيكي، حرارتي و آكوستيكي نشان داد كه نمونه سنتزي داراي مقاومت مكانيكي خوب، پايداري حرارتي عالي و ضريب جذبي آكوستيكي بين 10 تا 30 درصد براي صوت هاي فركانس پايين، و ضريب جذب بالاي 60 درصد براي صوت هاي فركانس بالا بدست آمد.
موارد یافت شده: 21